Yorkshire Puddings

de InvatsaBucataresccom in Jamie Oliver, 17 Noi 2014 | 11371 vizualizari

 

Uitandu-ma pe youtube la diferite retete am dat de aceasta reteta: Yorkshire pudding, facuta de Jamie Oliver. M-a incantat faptul ca se umfla mult, este o reteta usoara si par extrem de gustoase.
Am avut un pic de probleme cu aceasta reteta pentru ca Jamie zicea ca trebuie pus 1cm de ulei in fiecare forma, ceea ce inseamna extrem de mult ulei, care se traduce in ulei curs din tava in cuptor. Surpriza placuta a fost ca, desi a fost mult ulei budincile nu au iesit uleioase, deci nu au fost irosite. In al doila rand, am fost inspirat ca nu am pus toata cantitatea de faina indicata in reteta ( 200g), riscam sa fac aluatul prea gros, deci cantitatea de faina depinde de cat de mari sunt ouale, sau de cat de umeda este faina. Asa ca recomand sa puneti putin cate putin. Iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 180-200 g faina alba
  • 12 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Yorkshire Puddings:

Incingeti cuptorul la 190 grade

Prima data bateti ouale bine dupa care adaugati restul de ingrediente. Nu adaugati faina toata deodata, puneti treptat pana obtineti un aluat gros ca de clatite, sau incercati cu o lingura. Introduceti o lingura in aluat, trebuie sa ramana acoperita cu strat subtire de 1-2 mm.

Intr-o tava de muffins, puneti cate o lingura de ulei in fiecare forma si bagati in cuptor cam 10 minute pana se incinge uleiul din forme. Scoateti tava si umpleti formele cu aluatul facut mai sus, dupa care bagati inapoi in cuptor pentru 20-25 minute. Atentie, nu deschideti cuptorul decat dupa timpul de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Yorkshire Puddings" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi by Jamie Oliver